Slider 1

Slider 2

01

Bejelentkezés

után nyílik...

Name & Password:

wi(KIK)pedia

Video YouTubeTárskeresŐ

Isten hozott a Jóindulat honlapunkon!

      NAPI ELMÉLKEDÉS
 Lisieux-i Szent Teréz saját elmondása szerint 14 éves korában vált felnőtté - 1886 karácsony este tért meg, kapta meg ezt a kegyelmet. Eddig gyermekded módon várta az ajándékokat, ez este megértette, hogy sokkal szebb adni mint kapni, várakozni. Elhatározta, hogy ezentúl másokon fog segíteni... 24 évesen, életszentség hírében hunyt el. Eddig 36 egyháztanítót tart számon az Egyház, ebből csak 4 nőt, Teréz az egyik közülük. Manapság nem csak az a gond, hogy a legtöbb ember a má-nak él, az önérdekeit a közérdekek elé helyezi, hanem az a fő gond, hogy teljesen eltűnik a közérdek az egyéni érdekek végett. Az ő szülei az elsők, akik nem vértanúként lettek szentek (avatásuk 2015-ben), tehát a kor modern szentjei - a gyermeknevelés mintaképei.
    advent - utána Karácsony - farsang - bőjt - Húsvét misztériuma....
külföldi munka (?)  
Szent Miklós 16 éven felülieknek - tudniillik Miklós püspök a leánykereskedelem csökkentésének élharcosa volt, pénz dobott be az ablakon, hogy a lányokat ne kelljen eladni, megalázni... ebből lettek mára ovisoknak édességcsomagok (emberkereskedelem). Bár a hagyomány szerint van köze Miklós püspöknek pici gyermekekhez is: egy hentes meggyilkolt gyermekek húsát akarta eladni, de Miklós feltámasztotta őket. Gondoljunk ma a szervkereskedelem végett elrabolt gyerekekre, szüleikre. Imádkozzunk az embriókon végzett bűnös kisérletezők megtéréséért... azokért, akik tanácstalanok a mesterséges megtermékenyítés kérdésében. Adjunk hálát a gyermekáldás  bőségéért.
Egy ember elindult Miklóshoz, hogy áldását kérje, hogy végre gyermeke szülessen. Amikor odaért, a püspök már halott volt, így a holttestet takaró vászonból ereklyeként magával vitt egy darabot. A következő év december 6-án a házaspárnak fia született. A gyermeket a hetedik születésnapján arab rablók magukkal vitték. Egy év múlva, ismét pont december 6-án, amikor a házaspár a Miklós-templomban imádkozott gyermekük megszabadulásáért, forgószél kerekedett, amely felkapta a fiút és éppen a templom előtt tette le.

  
"www.jóindulat" - caritas - amor - eros... utakat kínálja:        (szeretetszolgálat - adatbázis)

- Boldogság nevelés csak szülőknek (18)

- Filmesoldal – ehhez be kell jelentkezni (Belső használatra)
a bejelentkezés után baloldalt jelenik meg a RÉGI OLDAL 18 link.
- Páros TárskeresŐ – Társas PárkeresŐ oldal
Előzmények: - Oktató filmek - könyvek/ Walter Trobisch - Dr. Theodor Bovet

* https://www.facebook.com/FELkavaro/ 

** JEGYESOKTATÁS - Énekek éneke - nem vagy már tini

*** Férfiassági tesz: PÁRVÁLASZTÓ - ki illene hozzád?

Újratervezés: egyre többen akadnak olyan fiatalok is, akik bár évekig együtt „jártak”, végül mégsem lett belőle semmi – gondolja az egyik, szenved a másik. Bár számtalan okot vélnek felfedezni, csupán annyi történt, hogy max. öt év után egybe kellett volna kelni. Akiknek nincs kilátásuk közös életre, párkapcsolatra, az 1-2 éven belül úgy is kiderült volna. Ideje legalább bocsánatot kérni, ha oly sokáig együtt jártak (ha háltak, akkor ez jogilag is rendezni kellene)....(( - Könyvelőzetes - )) - Erotológia -

Használati utasítás: "Kütyük" - hez valamint a  - Boldogság - hoz

Újranevelés (?) - az utóbbi időben egyre többet írnak a gyerekek idő előtti szexuális nevelésének problematkájáról. Komoly cikkek jelennek meg, hogyan, mit és mikor mondjuk a gyereknek? Hogyan beszéljünk a számunkra is legkényesebb témákról? Nem szabad azonban elfelejteni, hogy önmagában a szexuális nevelés nem elegendő, a szex nem minden. Az erósz, az erotika, a szenvedély az, amit tanítani kell, s lehetőleg nem szavakkal, hanem jópéldával. A szenvedélyes ember, a szülő a gyermek számára irányadó - le akarja másolni, ezért látnia kell. Nem csak az, ahogy viszonyulnak egymáshoz (apu-anyu), hanem ahogy az erósz kibonatkozika hétköznapokban. Másrészt a szexuális megnyilvánulásokat viszont nem okos "dobraverni", így hát marad az erósz hétköznapisága - s ha ehhez nem értnek, nem sok minden marad. A szenvedély hiánya betegessé tesz, szenvedélybeteggé. Ha viszont megvan minden napnak, órának a  maga szenvedélyes megélése, amikor nem csak múlik, hanem telik az idő, akkor a fiatalok is eltelnek vidám életörömmel. Ellenekző esetben törhetjük a fejünket, hogyan is kezdjük? Kapcsolódó cikkek: Képmás rovat -//- Anya-lánya honlap -//- a WiKIKpedia erotológiája. Amikor a gyerek "önművelődésbe" kezd e téren, már el is veszett... ezt kellene megelőzni. XVI. Benedek Pápa többek között ebben volt nagy, az "erószt" visszahozta (Deus Caritas est) a teológiába.

*Ne kiváncsiskodj, klikkelj mindenre...

Utódja felvette a harcott az erósszal való visszaélések ellen, hangoztatva a prostitúció, ember-, leány-, gyermekkereskedés gonoszságát. Ferenc pápa a médiákkal való helytelen bánásmódban látja az egyik nagy veszélyt.


2019. Pünkösdjén a közösségi oldalak helyett valódi emberi (kis)közösségek fenntartását szorgalmazta a Pápa. Szerinte a digitális kor távolságot, valódi közösségek helyett közösségi oldalakat teremt – bővebben ITT Vagyunk! 2019/ július.

Ezen évben a hagyományos egyházmegyei (Nagyszombat) imatalálkozó - Novéna mottója:

"Az Egyház jövője a kis közösségekben van." - ..., azért figyeljünk jobban oda, mert a KIK nem "kis közösségek", hanem kisközösségek (lásd újabb szakirodalom 2000-ből).

Vö. 1981-es magyar könyv kisközösségekrő (Róma) - /- milyen egy KIK-es manapság ? Férfiassági TESZT - (18)