Slider 1

Slider 2

01

Bejelentkezés

után nyílik...

Name & Password:

wi(KIK)pedia

Keresztény Info Központ

Isten hozott a Jóindulat P.T. honlapján!

     

      * Szabadegyetem (2024-es önképző kör)

 Papjaink - Plébániáink - telefonszámokCSALÁD - Pásztorlevélből Nyitrai püspökök nyilatkozata alapján

EROTOLÓGIA - vagy Szenvedélytudomány

Gyönyör - Nők, akik szeretik....

* Érzékiség - Walter Lechner a szexualitással ellentétben érzékiségről beszél. Úgy véli, hogy a szexualitás csupán az emberi lét kis területe; a nagyobb részét az érzékiség teszi ki. Arról van szó, hogy a szexualitás egyre inkább szenzualitássá, érzékiséggé, az érzékek elevenségévé alakítsuk át, hogy az érzékeket finomítsuk...

* Szenvedélybetegségek OFFLINE

ÉRINTÉS -  tapintatosság - egészség

Gyermekvédelem érdekébe

FELVIDÉK EGYHÁZTÖRTÉNELME - Földalatti egyházunk (1 - 2 - 3)

* KVÍZ Mit tudsz Stampay Jánosról?

HÁZASSÁG

* Négyszemközt a gyönyörökről

HIVATÁS - Hivatástisztázó - FELISMERŐ teszt

INTIMITÁS - offline - Bensőségesség - Bizalom KVÍZ


Karácsonykor -Az Ige testé lett - Ovidius korában

NEMISÉG


NŐCIKLOPÉDIA Nőciklopédia - valamint offline I.- II. kötetben


PSZICHOLÓGIA - Földi-Kovács Andreával PODCAST

*pornográfia - mért hagyd abba mielőbb


SZENVEDÉLY - Szenvedélybetegségek

SZEXUALITÁS

* - nevelés *gyanús tankönyv - LIST


SZÜZESSÉG - Korok és szüzek

Szent Lúcia szűz és vértanú - prostitúció

 

Előzmények: - Oktató filmek - könyvek/ Walter Trobisch - Dr. Theodor Bovet

* https://www.facebook.com/FELkavaro/ 

** JEGYESOKTATÁS - Énekek éneke - nem vagy már tini

*** Férfiassági tesz: PÁRVÁLASZTÓ - ki illene hozzád?

Újratervezés: egyre többen akadnak olyan fiatalok is, akik bár évekig együtt „jártak”, végül mégsem lett belőle semmi – gondolja az egyik, szenved a másik. Bár számtalan okot vélnek felfedezni, csupán annyi történt, hogy max. öt év után egybe kellett volna kelni. Akiknek nincs kilátásuk közös életre, párkapcsolatra, az 1-2 éven belül úgy is kiderült volna. Ideje legalább bocsánatot kérni, ha oly sokáig együtt jártak (ha háltak, akkor ez jogilag is rendezni kellene)....(( - Könyvelőzetes - )) - Erotológia -Használati utasítás: "Kütyük" - hez valamint a  - Boldogság - hoz

Újranevelés (?) - az utóbbi időben egyre többet írnak a gyerekek idő előtti szexuális nevelésének problematkájáról. Komoly cikkek jelennek meg, hogyan, mit és mikor mondjuk a gyereknek? Hogyan beszéljünk a számunkra is legkényesebb témákról? Nem szabad azonban elfelejteni, hogy önmagában a szexuális nevelés nem elegendő, a szex nem minden. Az erósz, az erotika, a szenvedély az, amit tanítani kell, s lehetőleg nem szavakkal, hanem jópéldával. A szenvedélyes ember, a szülő a gyermek számára irányadó - le akarja másolni, ezért látnia kell. Nem csak az, ahogy viszonyulnak egymáshoz (apu-anyu), hanem ahogy az erósz kibonatkozika hétköznapokban. Másrészt a szexuális megnyilvánulásokat viszont nem okos "dobraverni", így hát marad az erósz hétköznapisága - s ha ehhez nem értnek, nem sok minden marad. A szenvedély hiánya betegessé tesz, szenvedélybeteggé. Ha viszont megvan minden napnak, órának a  maga szenvedélyes megélése, amikor nem csak múlik, hanem telik az idő, akkor a fiatalok is eltelnek vidám életörömmel. Ellenekző esetben törhetjük a fejünket, hogyan is kezdjük? Kapcsolódó cikkek: Képmás rovat -//- Anya-lánya honlap -//- a WiKIKpedia erotológiája. Amikor a gyerek "önművelődésbe" kezd e téren, már el is veszett... ezt kellene megelőzni. XVI. Benedek Pápa többek között ebben volt nagy, az "erószt" visszahozta (Deus Caritas est) a teológiába.

 *Ne kiváncsiskodj, klikkelj mindenre...

Utódja felvette a harcott az erósszal való visszaélések ellen, hangoztatva a prostitúció, ember-, leány-, gyermekkereskedés gonoszságát. Ferenc pápa a médiákkal való helytelen bánásmódban látja az egyik nagy veszélyt.

2019. Pünkösdjén a közösségi oldalak helyett valódi emberi (kis)közösségek fenntartását szorgalmazta a Pápa. Szerinte a digitális kor távolságot, valódi közösségek helyett közösségi oldalakat teremt – bővebben ITT Vagyunk! 2019/ július.

Ezen évben a hagyományos egyházmegyei (Nagyszombat) imatalálkozó - Novéna mottója:

"Az Egyház jövője a kis közösségekben van." - ..., azért figyeljünk jobban oda, mert a KIK nem "kis közösségek", hanem kisközösségek (lásd újabb szakirodalom 2000-ből).

Vö. 1981-es magyar könyv kisközösségekrő (Róma) - /- milyen egy KIK-es manapság ? Férfiassági TESZT - (18)