Slider 1

Slider 2

01

Bejelentkezés

után nyílik...

Name & Password:

wi(KIK)pedia

Cikkek

Nőciklopédia

A Nőciklopédia című könyv/ naptár 365 oldalon olyan lányokról és nőkről szól, akik a halált választották illetve vállalták, védve szüzességüket - amit még életüknél is többre becsültek. A Bibliában gyakan az  Énekek éneke a fatális nőkkel állítja szembe az ártatlanság ellenállhatatlan szépségét.

 - Az igazi boldogsághoz nem kell sok. Az egyszerűségben a szépség, csodásan bizonyítják ezt az erdélyi lányok is...

Szőrén üli meg a lovat... ez is az erósz része

     


Ezen Nőciklopédia két kötete épp azt bizonyítja, hány nőnek mindene megvolt – és mégsem kellett nekik az élet. A esettanulmány tíz év gyűjtése. Első körben olyan fiatal nőket kerestünk, akik az alkohol és a drog áldozatai voltak. Majd a lista kiegészült olyan, fiatalon meggyilkolt lányokkal, akiket az egyház tisztel és számon tart. Többségük nemi erőszak áldozata volt. Míg régen a gyermekágyi láz ritkította a fiatal nőket, ma az öngyilkosok száma növekedett meg....

Szépeket mindenki tud írni, de az igazságról nehéz beszélni. Meg kell éreznünk, hogy ezek a tragédiák mind fölöslegesek. A statisztikák kimutatják, hogy ma Európában sokkal több az öngyilkosság, mint a gyilkosság. Míg egy gyilkosságnál mindent megmozgatnak, hogy felderítsék, ki volt a tettes – addig az öngyilkosokat gyorsan elfelejtik.

Bővebben az Új Nő-ben, szlovákia egyetlen magyar nyelvű női magazinjában, amelynek online felületén vagy ide kattintva olvasható a teljes interjú.

A Nőciklopédia-t egy vándorkiállítás mutat be, ennek újabb állomása a Nyitra-i Egyetem aulója (Nagyszombat, Kassa, Fülek, Szilas után). Pozsonyban 2020 tavaszán lesz látható a Csemadok székházában. A gyűjtemény hasonló sorsú férfiakkal lett kiegészítve, sőt egy füzettel is, ahova az egytemisták saját, fiatalon elhunyt ismerőseiket is beírhatják egész november folyamán.

Kapcsolódó cikkek: Szerzetesek és nők? -/- Tamasier M. Márta -/- FBI és prostitúció

Képgaléria: A szoptató nő szépsége - // - Szobrászat: 1920 és napjaink drámája

Tanácsadó: Mit mondjuk a gyerekeknek (PorNo)

Női identitás: Julieta (2016)


Nyitra, Közép-európai Tanulmányok Kara - előtérben/központi épület, 2019. november

Femme fataleFemma fatale - akik szembe mertek nézni a halállal is egy nagyobb értéket követve.

Az árulkodó női arcok - Párválasztó link

**

Katharina Ohana (1970 - *) németországi leányként különösen széptestű divatmodellként kezdte, vitta nagyon sokra – M. Lintner (2012) szerint. Jelenleg szociálpszichológiával foglalkozik. 2006-ban megjelent első könyvvében (Ich, Rabentochter. München) önvallomásként éllesen bírálja a mai divatbemutatókat, ahol a lányok félmeztelenül kell, hogy mutogasság magukat. M. Lintnek az Erósz újafelfedezése kapcsán épp arra mutat rá ezen példával is, hogy mennyire kultuszá vált a test, a testkultúta,a szépság imádata...